BEMÆRK! Dette site bruger cookies og lignende teknologier.

Hvis du ikke slår cookies og lignende teknologier fra i dine browser-indstillinger accepterer du dette site's brug af disse. Dette kan dog medføre at ikke alle funktioner er fuldt tilgængelige.

Jeg accepterer dette

Maskiner, værktøj, service og slibning til industrien
+45 8936 5500     Sigma 3, DK-8382 Hinnerup     info@junget.dk

 

 

Nyhed - september 2016

Vækst og øget krav til specialisering får nu Outline Vinduer i Farsø til at øge sit produktionsanlæg. En fleksibel produktion er altafgørende for vinduesproducenten, som netop har fået installeret sin tredje Weinig CNC Conturex maskine, der skal sikre effektivitet og hurtig omstilling. Hos Outline Vinduer A/S er man nemlig overbevidst om, at efterspørgslen efter kundetilpassede løsninger med korte leveringstider vil stige i fremtiden.

Det var en stor beslutning

 I 2014 traf ledelsen i Outline Vinduer en beslutning om at ændre en del af produktionen fra traditionel serieproduktion til just-in-time produktion, hvor CNC bearbejdningsmaskiner håndterer hele bearbejdningsprocessen forud for samling, maling og den færdige montage.

- Direktør Jens Sørensen mindes 2014 og fortæller, at det nemmeste dengang var at købe maskinerne, langt sværere var det at træffe beslutningen om at skulle omlægge produktionen. I dag er han glad for, at de dengang turde tage springet, men han mindes også det store arbejde, der lå forud for valget. Det er ikke nogen nem beslutning at vælge at omlægge produktionen. I realiteten ville omlægningen kunne splitte hele fabrikken ad, hvis ikke projektet lykkedes. Det tog mig et lille års tid at blive overbevist om, at det var en god ide. Vi havde brug for fleksibiliteten, og desuden viste vore beregninger, at det på sigt ville blive en god forretning. Så efter mange overvejelser, kastede vi os ud i omlægningen.

Maskinerne blev bestilt, og så kom der gang i forberedelserne i samarbejde med Junget A/S, som var totalleverandør på opgaven. I første omgang bestilte Outline Vinduer to Weinig Conturex maskiner, så hele dørproduktion ikke ville komme til at stå og falde med én enkelt maskine.  De første to bearbejdnings-maskiner skulle efter planen leveres til jul 2014, og månederne fra bestilling til levering blev brugt på dataudveksling, programmering, test og oplæring af mandskabet ud fra en detaljeret projektplan.

Valg af samarbejdspartner

Muligheden for at få både maskiner, værktøjer og service hos én og samme leverandør var udslagsgivende i valget af Junget A/S. Ifølge tekniskchef Per Kjeldahl så har der været mange fordele ved at samle det hele i en totalleverance.  Frem for alt ville vi undgå diskussioner om, hvorvidt det er maskinleverandørens eller værktøjsleverandørens ansvar, hvis et eller andet ikke kører, som det skal. Derudover har vi samarbejdet med Junget igennem mange år, og har tillid til deres rådgivning og erfaring fra branchen.

- Vi havde i denne proces også brug for en leverandør, der kunne meget mere end sælge maskiner. Kompetencer indenfor projektledelse og dataprogrammering var et must, og så var det vigtigt for mig at vide, at vi købte et anerkendt varemærke hos en producent, som vi også ville kunne regne med fremadrettet, tilføjer Jens Sørensen. Junget A/S har forhandlet Weinig i 51 år, og samlet set er der på verdensplan leveret 400 Conturex anlæg.

Big data er hverdag i Farsø

Big data har de seneste år dannet tema for mange konferencer og debatter, men hos Outline er det nu hverdagskost.  Et væsentligt parameter for opnå den optimale udnyttelse af Conturex maskinerne er nemlig korrekt programmering og ikke mindst dataintegration med virksomhedens øvrige systemer. Det er ikke nogen nem opgave, og det har krævet en ihærdig indsats fra alle parter for at få det til at lykkedes. Outline Vinduer har ikke skullet investere i nyt software, men medarbejdere fra Junget har i perioder næsten boet på fabrikken for komme i mål med dataintegration til maskinerne. 

De to maskiner blev leveret i julen 2014, og derefter fulgte en travl periode med oplæring og indkøring af nye processer. Alle teknikerne bag produktionsplanlægningen hos Outline har stort set været involveret i omlægningen og samarbejdet med Junget og Weinig.  En produktionsomlægning i denne størrelsesorden er kompleks, og projektet har da også budt på udfordringer undervejs. Skulle direktør Jens Sørensen i dag komme med en anbefaling til andre virksomheder i samme situation, så er meldingen meget klar. 

-Sørg for at være godt forberedt inden installation. En god forberedelse er altafgørende for en vellykket omlægning, lige så vel som at engagerede og kompetente medarbejdere er vigtige for at projektet bliver en succes. 

På besøg i produktionshallen anno 2016

Går du i dag en tur på fabrikken i Farsø og besøger hallen med det store maskinanlæg, er kontrasten fra værksteder med serieproduktion slående. De store Conturex maskiner står side om side, mens vognene med træemner står linet up og klar til bearbejdning. Ro og orden præger billede, og alt signalerer ”overblik”. Én mand alene styrer maskinerne, som bearbejder det ene træemne efter det andet.  Er der noget, som du er i tvivl om, kan du følge produktionen på PC-skærme, der viser den aktuelle bearbejdning, som foregår i maskinen. Maskinerne kører i treholdskifte døgnet rundt.

Det er fascinerende at se en CNC-styrede Conturex 124 maskine i aktion. På tre interne spindler sidder værktøjer klar til at blive sat i arbejde i takt med, at maskinen skal lave præcis den profil, fræsning eller de huller, der skal bruges. Data fortæller maskinen, hvordan hvert emne skal bearbejdes, og intet træemne forlader maskinen, før det er færdigbearbejdet og nummereret. Herefter bliver emnerne sorteret og sendt videre til samling, maling og montage.  For at kunne løse alle de opgaver, som produktionen kræver, er der monteret ca. 66 forskellige værktøjer i hver maskine.

Planerne overhalet af vækst og stigende efterspørgsel

Ser du ned igennem den store produktionshal, vil du også hurtigt opdage, at der ikke er to med tre maskiner installeret. Efter omlægningen er tingene nemlig gået stærkt hos Outline Vinduer. Ud fra de oprindelige planer og beregninger fra 2014 skulle to Conturex maskiner have kunnet klare jobbet og givet virksomheden den eftertragtede fleksibilitet. Her - små to år senere - kan Outline dog konstatere, at væksten og efterspørgslen efter kundetilpassede løsninger har overgået forventningerne og gjort det nødvendigt at investere i endnu en maskine. 

-Den nye maskine skal derfor ses som en del af en succeshistorie. I 2014 var vurderingen, at de første to maskiner, udover at klare den daglige produktion, også ville have kapacitet i overskud til nyudvikling og specialopgaver. Det har vist sig, at vi har fået alt for travlt til at have plads til specialopgaver i det omfang, som vi havde håbet. På mange måder er det jo en positiv udvikling men også årsagen til, at vi nu må investere i en maskine mere, fortæller produktionschef Michael Hjelesen.

- Tekniskchef Per Kjeldal skynder sig derefter at tilføje med et lille anerkendende nik i retning af key account manager Steen Hansen fra Junget, at de øvrige beregninger fra 2014 har vist sig at holde stik. Produktionsomlægningen har medført, at Outline Vinduer har opnået den forventede besparelse i form af minimeret spild, reduceret lønomkostninger og en øget fleksibilitet bl.a. ved færre produktionsomstillinger. Fakta, som gjorde, at Junget A/S blev valgt som maskinleverandør og samarbejdspartner, da bearbejdningsmaskine nummer tre skulle indkøbes. 

Hurtig installation

Den nyerhvervede Conturex blev installeret i sommerferien 2016 og er allerede i fuld sving. Dataintegrationen, som blev lavet tilbage i 2014, kunne genanvendes, så denne gang bar installation og opstart i højere grad præg af en copy-paste løsning. Den store satsning i forbindelse med produktionsomlægningen har vist sig at bære frugt og er i dag et solidt fundament for den fremtidige produktion i Farsø. Med det nuværende set up er der kapacitet til yderligere specialisering, og vejen er banet for øget produktion af kundetilpassede løsninger med korte leveringstider.

 

 

Login

Her kan du logge ind på Junget Online og intranet med dit brugernavn og password.

Intranet
Junget Online


×